وضعیت بازارکار زبان های برنامه نویسی در ایران ، به گزارش آکادمی ریبیز Reybiz کارفرماها به دنبال کدام مهارت ها هستند؟ درآمد برنامه نویسان کدام زبان ها بیشتر است ؟ و چند تا چیز دیگه!
وضعیت بازارکار زبان های برنامه نویسی در ایران
انتخاب زبان برنامه نویسی احتمالا یکی اولین موضوعاتی که به ذهن کسانی که می خوان برنامه نویسی رو شروع کنن میرسه. معیار های متفاوتی ممکنه برای انتخاب یه زبان برنامه نویسی وجود داشته باشه. در این میان بازار کارش تو کشور از اون دسته معیار های غیر قابل صرف نظره. چون بالاخره میخوایم از مهارتمون کسب درآمد داشته باشیم. البته سایت هایی خارجی هستن که زبان های برنامه نویسی رو بر اساس کاربرد، محبوبیت، درآمد و… تقسیم بندی کردن. ولی از اونجایی که تقاضای بازار جهانی و داخلی تفاوت محسوسی داره، نمی شه خیلی رو این نتایج برای انتخاب زبان برنامه نویسی حساب کرد.
در بررسی نمودار دایره ای بالا باید به چند نکته توجه کرد:
نگاه عمیق تر به بازار کار
خوانید: دوره رایگان تحلیل تکنیکال
بیشتر بخوانید : زبان برنامه نویسی سالیدیتی چیست؟
پردرآمد ترین ها
بیشتر بخوانید: پیش نیاز های یادگیری برنامه نویسی
در مورد نتیجه گیری از نمودار بالا باید محتاط بود چون
- اطلاعات مثل سابقه کار و تقاضای کارفرما رابطه مستقیم با درآمد برنامه نویس دارند که در این نمودار لحاظ نشده است و ممکن است باعث گمراه کردن خواننده شود.
- جمعیت آماری برای تحلیل دستمزد برنامه نویسان کم است زیرا تعداد آگهی های شغلی که میزان درآمد را ذکر کردند بسیار پایین است که می تواند باعث بروز خطا در نتایج شود.
- برنامه نویسان زبان ها رو برای مقاصد مختف استفاده می کنند که میزان درآمد بسته به کاربرد زبان تغییر می کنه. برای مثال از پایتون علاوه بر وب برای اهداف تحلیل داده و یادگیری ماشین استفاده می شود اما زبان php تقریبا منحصر به وب است.
سخن پایانی
نمودار های حاصل از تحلیل داده های بالا می توانند گمراه کننده باشند. همیشه در استفاده از داده های آماری باید به نکات ظریفی که ممکن است کل نتیجه گیری ما رو نامعتبر کند توجه کرد. نمودار های بالا گرچه میزان تقاضا را برای مهارت های مختلف نشان می دهد ولی نمودار عرضه در آن وجود ندارد. عرضه در اینجا به معنی تعداد برنامه نویسان یا افراد مسلط به یک مهارت خاص هست. برای قضاوت درست تر وضعیت زبان های برنامه نویسی باید هر دو پارامتر عرضه و تقاضا بررسی شود که ما در نوشته بالا تنها تقاضا را بررسی کردیم. کم بودن تقاضا برای یک مهارت لزوما به معنای مشکل بودن پیدا کردن کار نیست چون کم بودن محبوبیت یک زبان برنامه نویسی یعنی برنامه نویسان آن هم به همان نسبت کم اند و بعضی مواقع حتی کارفرماها مجبور اند حقوق بیشتری برای راضی کردن این متخصصان پرداخت کنن.
در پایان بهتر است این نکته رو اضافه کنم که یادگیری مهارت ها بر اساس ترند بازار ممکن است آینده شغلی ما رو تضمین کند ولی در عوض خلاقیت و ابداع رو کاهش می دهد. اگه همه بر اساس نیاز شرکت ها آموزش داده می شدن و سمت چیزهای جدید نمی رفتن، آیا اصلا تکنولوژی جدیدی به وجود می آمد و چیزی اختراع می شد؟
برای اطلاع از تمامی اخبار دنیای دیجیتال به کانال تلگرامی ما به نشانی @reybiz_telegram بپیوندید.
منبع: ریبیز
هرگونه سوال و مشکلی نسبت به آموزش های داده شده داشتید با پشتیبانی سایت مطرح کنید.تیم ری بیز Reybiz بصورت ۲۴ ساعته جوابگوی سوالات شما است.
ممکن است به این مطالب نیز علاقهمند باشید