کاردانو(ADA) چیست؟

  • یوسف فتحعلی زاده

    یوسف فتحعلی زاده

    کاردانو (ADA)چیست؟

    کاردانو در سپتامبر ۲۰۱۷ توسط چارز هاسکینسون، از بنیانگذاران اولیه اتریوم، با دو هدف حل مشکلات مقیاس‌پذیری در بیت کوین و قراردادهای هوشمند در اتریوم ایجاد شد.

    تیم کاردانو از ابتدای تاسیس تاکنون همواره به دنبال این بوده که با حفظ ویژگی‌های خوب بیت کوین و اتریوم، مشکلات و چالش‌هایی که در رابطه با آنها مطرح بود را حل کرده و ویژگی‌های مثبت جدیدی به این دو پروژه اضافه کند. برای رسیدن به این هدف یک تیم متخصص و آکادمیک تمام وقت بر روی این پروژه کار می‌کنند

    ارز دیجیتال کاردانو Cardano (ADA)

    کاردانو در حال حاضر چهارمین ارز دیجیتتل از نظر ارزش بازار است ، که در چند سال گذشته به شهرت رسیده است.

    به نظر می رسد Cardano با توجه به پلتفرم بسیار خوب خود ، پایه و اساس بسیاری از برنامه های غیر متمرکز در آینده خواهد بود-این به معنی چیزهای عالی برای قیمت ارز دیجیتال است.

    در این مقاله ، ما پیش بینی قیمت کاردانو را برای ماه ها و سال های آینده مورد بحث قرار می دهیم. ما کاردانو را عمیقاً بررسی می کنیم ، عواملیرا که قیمت را مشخص می کنند  و به شما نشان می دهیم که از کجا می توانید کاردانو  بخرید !

    تاریخچه

    شروع کار این پروژه از ۲۰۱۵ بود و تیم آن دو سال برای پیدا کردن مشکلات و راه‌حل‌های شبکه‌های بیت کوین و اتریوم زمان گذاشتند.

    عرضه اولیه (ICO) پروژه کاردانو بسیار طولانی بود و تقریبا دو سال و نیم طول کشید (از سپتامبر ۲۰۱۵ تا ژانویه ۲۰۱۷).

    توکن پروژه کاردانو، آدا (ADA) در اکتبر ۲۰۱۷ در صرافی‌ها لیست شد و برای خرید و فروش در دسترس قرار گرفت.

    با وجود پتانسیل‌های بالای این پروژه، در اواخر نوامبر ۲۰۱۷، قیمت توکن پروژه کاردانو، یعنی آدا در مدت ۳ روز از ۰.۰۳ دلار به ۰.۱۴ دلار رسید؛ یعنی ۳۶۶ درصد سود در عرض ۳ روز و توانست در کمتر از یک ماه پس از لیست شدن در صرافی‌ها تا رده پنجم ارزهای دیجیتال صعود کند.

    برای درک بهتر کاردانو ابتدا لازم است بفهمیم کاردانو از کجا آمده است.

    کاردانو

    نسل اول، بیت کوین

    نسل اول ارزهای دیجیتال، بیت کوین بود. مشکلی که بیت کوین برای حل آن تلاش می‌کرد منجر به ایجاد یک پول غیرمتمرکز شد.

    برای درک بهتر اجازه دهید مثالی را باهم بررسی کنیم.

    فرض کنید علی بخواهد برای محمد پولی ارسال کند. برای این کار باید یک راهی وجود داشته باشد که نیازی به وجود یک نفر سوم برای ایجاد اعتماد بین محمد و علی نباشد. بیت کوین با هدف ایجاد این راه بوجود آمد.

    داستان‌هایی وجود دارد که از سال ۱۹۸۰ و حتی قبل‌تر از آن، ایده هایی برای ساخت چنین بستری وجود داشته است. اما بیت کوین اولین راه حل عملی و کاربردی‌ای بود که توانست چنین بستری را با موفقیت پیاده‌سازی کند.

    نسل دوم، اتریوم

    در بعضی موارد این نیاز دیده می‌شد که فقط و فقط در صورتی که یک شرطی برآورده شود، پول علی به دست محمد برسد. مثلا اگر قرار بود محمد کاری برای علی انجام دهد و در ازای آن دستمزدی دریافت کند، به شرطی که محمد آن کار را انجام می‌داد، پول به دست محمد می‌رسید. اتریوم و قراردادهای هوشمند آن به این منظور طراحی شدند.

    و اما نسل سوم، کاردانو

    نسل سوم ارزهای دیجیتال با ۳ هدف ایجاد شدند:

    مقیاس‌پذیری، قابلیت همکاری با سایر بلاک چین‌ها و حتی سیستم‌های مالی سنتی و پایداری

    چشم‌انداز پروژه کاردانو و تیم آن همواره حل سه مشکل بالا بوده است. در واقع تیم کاردانو به دنبال این بوده که با حفظ ویژگی‌های خوب بیت کوین و اتریوم، مشکلات و چالش‌هایی که در رابطه با آنها مطرح بود را حل کرده و ویژگی‌های مثبت جدیدی به این دو پروژه اضافه کند.

    حالا بررسی می‌کنیم ببینیم که کاردانو، چگونه به هر یک از اهداف بالا دست یافته است:

    مقیاس‌پذیری را به زبان ساده می‌توانیم اینگونه تعریف کنیم که به شبکه‌ای مقیاس‌پذیر می‌گویند که با افزایش تعداد کاربران و در نتیجه افزایش حجم تراکنش‌ها، سرعت انجام تراکنش‌ها و همچنین هزینه لازم برای انجام آنها تغییر نکند.

    پس اولین و مهم‌ترین عاملی که در مقیاس‌پذیری در نظر گرفته می‌شود، سرعت انجام تراکنش‌هاست.

    چگونه کار می‌کند؟

    مکانیسم اجماعی که کاردانو مورد استفاده قرار می‌دهد، اثبات دارایی (PoS) است. اما پروژه کاردانو برای مقیاس‌پذیرتر کردن شبکه خود، یعنی کاهش هزینه‌ها و افزایش سرعت انجام تراکنش‌ها وقتی که حجم تراکنش‌های شبکه افزایش می‌یابد، از پروتکل آوروبوروس (Ouroboros) استفاده می‌کند.

    نام پروتکل کاردانو، آوروبوروس است که نماد باستانی  نوعی مار یا اژدهاست که مشغول قورت دادن دم خود است.

    ada

    از آنجایی که کاردانو با هدف ارائه نسخه بهتر و پیشرفته‌تر بیت کوین و اتریوم ایجاد شده، نام پروتکل آن را آوروبوروس گذاشته‌اند که نماد باستانی نوعی مار یا اژدهاست که مشغول قورت دادن دم خود است و همواره خود را ایجاد می‌کند و به عنوان نمادی برای پیشرفت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    نحوه کارکرد پروتکل آوروبوروس (Ouroboros)

    در یک الگوریتم اثبات دارایی معمولی، نودهای مختلف بر اساس تعداد سکه‌هایی که دارند، در ایجاد بلوک‌های جدید و تایید تراکنش‌ها نقش خواهند داشت؛ اما در پروتکل آوروبوروس داستان متفاوت است.

    این الگوریتم به صورت زیر عمل می‌کند:

    زمان به بخش‌هایی که دوره‌های زمانی ثابتی هستند، تقسیم‌ می‌شود که هرکدام از این دوره‌های زمانی تقریبا ۲۰ ثانیه طول می‌کشد و خود این دوره‌های زمانی به زمان‌های کوچکتری به نام اسلات تقسیم می‌شود. این دوره‌های زمانی مانند کارکنان شیفتی در یک کارخانه عمل می‌کنند؛ یعنی زمانی که یک دوره زمانی به پایان می‌رسد، کار دوره زمانی دیگر شروع می‌شود.

    در پروژه کاردانو، محدوده زمانی که اسلات‌ها دربرمی‌گیرند متفاوت است و می‌تواند در الگوریتم آن تغییر داده شود.

    هر دوره زمانی ۲۰ ثانیه‌ای، یک رهبر اسلات دارد. این رهبر اسلات توسط دارندگان سکه تعیین شده است.

    این رهبران اسلات مسئول ایجاد و تایید تراکنش‌های بلوک‌هایی هستند که به بلاک چین کاردانو اضافه می‌شوند. اگر نودهایی که مسئول ایجاد بلوک و تایید تراکنش‌های آن هستند در دوره زمانی مشخص شده نتوانند کار خود را انجام دهند، آنگاه رهبر اسلات بعدی موظف است در دوره زمانی بعدی این کار را انجام دهد.

    تراکنش‌هایی که توسط رهبران اسلات ایجاد شده توسط تایید کنندگان ورودی (Input Endorsers) مورد تایید قرار می‌گیرد. این تایید کنندگان ورودی، دومین مجموعه از دارندگان سکه هستند که مسئول اجرای پروتکل‌اند. در یک دوره زمانی مشخص ممکن است از یک تا چندین تایید کننده وجود داشته باشد. حق رأیی که هر کدام از این تاییدکنندگان برای تایید تراکنش‌ها دارند، بر اساس تعداد سکه‌هایی است که نگهداری می‌کنند.

    یعنی هرچه تعداد سکه‌های ADA که یک فرد دارد بیشتر باشد، می‌تواند حق رأی بیشتری برای تایید تراکنش‌ها داشته باشد.

    برای اطمینان از اینکه نتایج حاصل از تایید تراکنش‌ها بی طرفانه بوده است، این سیستم رأی‌گیری بر اساس دو ورودی طراحی شده است.

    سیستم اولیه یک سیستم محاسباتی با چندین شرکت‌کننده است. مجموعه‌ای از دارندگان سکه، محاسباتی را در شبکه انجام داده و نتایج آن را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند.

    سیستم دوم بر اساس توزیع ثروت یا سهام است. نودهایی که تعداد سکه‌های بیشتری دارند، شانس بیشتری دارند تا به عنوان رهبر یک اسلات انتخاب شوند.

    نوع توزیع پاداش در الگوریتم اثبات انجام کار (PoW) یا همان استخراج با این نوع الگوریتم فرق می‌کند. در الگوریتم PoW، پاداش‌هایی در قالب سکه و از کارمزد تراکنش‌ها به ماینرها داده می‌شود.

    اما طراحی الگوریتم آوروبوروس به گونه‌ای است که افراد به جای سرمایه‌گذاری بر روی سخت‌افزارهای کامپیوتری برای استخراج سکه به سرمایه‌گذاری و نگهداری خود سکه تشویق می‌شوند.

    پاداش ایجاد و تایید تراکنش‌ها در کاردانو بین ۳ گروه از دارندگان توکن ADA تقسیم می شود:

    تایید کنندگان ورودی، رهبران اسلات‌ها و دارندگان سکه شرکت‌کننده در محاسبات.

    تمرکز اصلی پروژه کاردانو بر روی حل مشکل مقیاس‌پذیری است؛ حال باهم بررسی می‌کنیم ببینیم کاردانو از چه روشی استفاده می‌کند که با افزایش تعداد کاربران و در نتیجه حجم تراکنش‌ها، سرعت انجام تراکنش‌ها کاهش پیدا نکند.

    برای این منظور پروژه کاردانو از یک تکنولوژی به نام رینا (RINA) استفاده کرده‌ است. رینا یک نوع جدید از ساختارسازی برای شبکه‌هاست و هدف آن ساخت شبکه‌ای است که حریم خصوصی، شفافیت، مقیاس‌پذیری را ارائه می‌دهد.

    به عبارت دیگر، رینا این امکان را برای کاردانو فراهم می‌کند که با افزایش حجم تراکنش‌ها تا هزاران تراکنش در ثانیه، سرعت انجام آنها و هزینه لازم برای انجام تراکنش‌ها تغییر نکند.

    کاردانو برای این کار از یک ساختار دو لایه‌ای استفاده می‌کند:

    لایه اجماع CSL

    لایه CSL اولین لایه پلتفرم کاردانو به شمار می‌رود و هدف آن استفاده از یک الگوریتم اجماع مبتنی بر اثبات سهام (PoS) برای ایجاد بلوک‌های جدید و تایید تراکنش‌ها است.

    لایه محاسباتی (CCL)

    این لایه دومین لایه پلتفرم کاردانو است و شامل اطلاعاتی در مورد نحوه انجام تراکنش‌ها می‌شود.

    با وجود اینکه لایه مربوط به پردازش تراکنش‌ها (CCL) از لایه مربوط به اجماع و تایید تراکنش‌ها (CSL) جداست، کاربران کاردانو می‌توانند با استفاده از لایه محاسباتی CCL، در زمان بررسی تراکنش‌ها، قوانین مختلفی را ایجاد کنند که بر روی لایه اجماع CSL اعمال شود.

    برای مثال، با استفاده از لایه محاسباتی CSL می‌توان دفتر کلی ایجاد کرد که تراکنش‌های مشکوک و ناشناس در لایه اجماعی CCL ثبت نشود.

    مهم‌ترین کاربردها

    کاردانو مانند دیگر پروژه‌های مشابه خود از جمله اتریوم در ساخت قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز کاربرد دارد.

    اما مزیت‌های عمده استفاده از کاردانو نسبت به سایر پروژه‌های مشابه، این است که:

    کاردانو به دلیل ساختار چند لایه‌ای که دارد، امنیت آن نسبت به رقبایش بیشتر است.

    امکان ساخت قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز در آن، توسط زبان‌ برنامه‌نویسی عام‌تر و جامع‌تری به نام هسکل (Haskell) وجود دارد.

    همچنین با استفاده از پروتکل آوروبوروس، مقیاس‌پذیری بالاتری دارد.

    چالش‌ها و راهکارها

    به رغم تمام مزایایی که کاردانو دارد، مانند سایر پروژه‌ها انتقادها و چالش‌هایی در مورد آن مطرح می‌شود.

    برخی کارشناسان معتقدند تا زمانی که اجرای قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز در پلتفرم کاردانو راه‌اندازی نشود، تقاضا برای توکن آدا کم خواهد بود.

    همچنین قوانین سخت‌گیرانه‌ای که کاردانو برای راه اندازی ICOها بر پلتفرم خود دارد، هرچند نشانه اعتبار و امنیت بیشتر پلتفرم کاردانو نسبت به سایر رقبای خود است، اما باعث شده استفاده از آن نسبت به سایر رقبای آن کمتر شده و به همین دلیل از رقبای خود، یعنی اتریوم و ایاس فاصله گرفته و به جایگاه یازدهم در میان ارزهای دیجیتال سقوط کند.

    برنامه‌ها و رویدادهای پیش‌رو

    نقشه راه کاردانو خلاصه‌ای از برنامه های کاردانو در جهت توسعه پروژه است که به ۵ دوره تقسیم می‌شود:کاردانو

    همانطور که در شکل بالا نیز معلوم است، فاز اولیه بایرون (Byron) به پایان رسیده و هم اکنون کاردانو در انتهای فاز دوم از نقشه راه خود، یعنی شلی (Shelley) قرار دارد و به نظر می‌رسد با وجود اینکه هم‌اکنون در نیمه دوم ۲۰۱۹ قرار داریم، هنوز فاز سوم نقشه راه کاردانو که مربوط به اجرای قراردادهای هوشمند می شود، آغاز نشده است.

    اما می‌توان انتظار داشت با شروع فاز گوگِن (GOGUEN) در کاردانو و آغاز اجرای قراردادهای هوشمند در آن، شاهد افزایش مقبولیت و رشد این پروژه باشیم.

    همکاری‌ها و پذیرندگان

    مشارکت‌های کاردانو با شرکت‌ها و سازمان‌‌های مختلف همواره با هدف آسان کردن و تضمین استفاده از تکنولوژی کاردانو به صورت بین‌المللی و در مقیاس جهانی بوده است.

    بنیاد امورگو که مسئول امور مربوط به سرمایه‌گذاری در کاردانو است، اعلام کرد کاردانو به عنوان یکی از گزینه‌های پرداخت در پلتفرم پرداخت کره‌ایمتاپس پلاس (Metaps Plus) مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

    به اعتقاد بنیاد امورگو، همکاری کاردانو با این پلتفرم کره‌ای، این امکان را برای توکن آدا (ADA) فراهم می‌کند که سریعتر گسترش یابد و به عنوان یک روش پرداخت در بازارهای کره شناخته شود.

    علاوه بر این، هاسکینسون اخیرا به کشورهای زیادی در آفریقا سفر کرده و درصدد برقراری ارتباط با دولت‌های کشورهای آفریقایی بوده تا بتواند امکان استفاده از خدمات مالی را برای این کشورها که دسترسی به سیستم بانکی ندارند، با استفاده از تکنولوژی‌های موجود در پروژه کاردانو فراهم کند.

    رقبای اصلی

    هرچند یکی از اهداف اصلی که پروژه کاردانو از ابتدا بر روی آن تمرکز داشت، حل مشکل مقیاس‌پذیری موجود در بیت کوین بود، اما از آنجایی که نقشه راه و برنامه‌های کلی آن در راستای ارائه قراردادهای هوشمند بوده و بنیانگذار آن چارز هاسکینسون نیز از بنیانگذاران اولیه اتریوم بوده، این پروژه بسیار شبیه به اتریوم است و به همین دلیل رقیب اصلی آن را می‌توان اتریوم و سایر رقبای آن را نیز پروژه‌های موفق دیگری که در حال حاضر در زمینه ارائه قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (dApps)، فعالیت می‌کنند، مانندایاس، ترون ونئو در نظر گرفت.

    کاردانو و اتریوم

    این دو پروژه هر دو با هدف ارائه اپلیکیشن‌های غیر متمرکز و قراردادهای هوشمند ایجاد شده‌اند. اما شاید شباهت‌های آنها را فقط بتوان در هدف و نوع پلتفرم آنها دانست زیرا از مکانیسم اجماع گرفته تا معماری و ساختار شبکه، این دو پروژه تفاوت‌های اساسی باهم دارند.

    مکانیسم اجماع

    در حال حاضر اتریوم از مکانیسم اثبات انجام کار استفاده می‌کند. اما برنامه آن برای آینده این است که مکانیسم خود را به اثبان دارایی PoS تغییر دهد. اما قبل از اینکه اتریوم بطور کامل به PoS تغییر پیدا کند، برای یک مدت موقت به صورت ترکیبی با هر دو مکانیسم PoS و PoW کار خواهد کرد.

    اما مکانیسم اجماع کاردانو از ابتدا PoS بوده و از الگوریتم آوروبوروس (Ouroboros) استفاده می‌کند.

    زبان برنامه‌نویسی

    زبان برنامه‌نویسی اولیه اتریوم سالیدیتی (Solidity) بوده است. تیم اتریوم این زبان برنامه‌نویسی را بطور خاص برای ساختن قراردادهای هوشمند طراحی کرده‌ است.

    اما کاردانو از زبان‌های برنامه‌نویسی هسکل (Haskell) و پلوتوس (Plutus) استفاده می‌کند. هسکل یک زبان برنامه‌نویسی کاربردی است که از سال ۱۹۹۰ مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

    اما آخرین نسخه آن در ۲۰۱۰ راه‌اندازی شد. مشابه هسکل، پلوتوس نیز یک زبان برنامه نویسی کاربردی است اما پلوتوس به طور انحصاری توسط تیم کاردانو و با هدف استفاده در پلتفرم کاردانو طراحی شده است.

    معماری

    کاردانو از دو لایه مجزا تشکیل شده است. این لایه‌ها دفتر کل توزیع شده کاردانو را از لایه‌ای که برررسی می‌کند چرا پولی از حسابی به حساب دیگر منتقل شده است، جدا می‌کند. جدا شدن این دو لایه از هم، امکان کنترل بیشتری بر روی حریم خصوصی و اجرای قراردادهای هوشمند را برای کاربر نهایی فراهم می‌کند.

    اتریوم در حال حاضر فقط یک لایه دارد. اما راه‌حل‌های مربوط به مقیاس‌پذیری با استفاده از پیاده‌سازی لایه دوم در دست بررسی توسط تیم اتریوم است، که پلاسما یکی از این راه‌حل‌هاست.

    بر اساس نقشه راهی که اتریوم وعده آن را داده، تیم این پروژه به زودی، تکنولوژی شاردینگ را در بستر پلتفرم اتریوم پیاده‌سازی خواهند کرد.

    سایر تفاوت‌ها

    علاوه بر تفاوت‌های آشکاری که بین دو پروژه کاردانو و اتریوم وجود دارد که تا اینجا به تعدادی از آنها اشاره شد، این دو پروژه تفاوت‌های کوچک دیگری نیز باهم دارند.

    اتریوم سه سال زودتر از کاردانو کار خود را شروع کرده است. در واقع اتریوم در جولای ۲۰۱۵ شروع به کار کرده در حالی که کاردانو در اواخر سپتامبر ۲۰۱۷ پا به دنیای ارزهای دیجیتال گذاشته است.

    رویدادها و اخبار تاثیرگذار روی قیمت

    بررسی رفتارهای قیمتی ارزهای دیجیتال در واکنش به اتفاقات مختلف می‎تواند به شدت در پیش‌بینی رفتارهای قیمتی آن ارز در آینده به ما کمک کند. اینکه مثلا لیست شدن در یک صرافی معتبر چقدر می‌تواند در قیمت یک ارز تاثیرگذار باشد و یا پیدا شدن یک باگ نرم‌افزاری در کیف پول رسمی یک ارز چقدر می‌تواند در قیمت یک ارز تاثیر منفی داشته باشد؛ با این دید به بررسی تاریخچه قیمت کاردانو و رفتارهای قیمت آن در مواجهه با اتفاقات و رویدادهای مختلف می‌پردازیم.

    ۲۷ ژوئن ۲۰۱۹

    صرافی سنگاپوری بیترو (Bitrue) هک شد و ۵ میلیون دلار از توکن‌های XRP و ADA در این هک از دست رفتند.

    به دنبال انتشار این خبر در روز ۲۷ ژوئن، قیمت ارز دیجیتال آدا ، ۱۹.۵ درصد کاهش در یک روز را تجربه کرد.

    ۱۸ ژوئن ۲۰۱۹

    امضای تفاهم‌نامه با BTU برای بررسی استفاده از کاردانو و آتالا (Atala) برای تایید احراز هویت.

    ۱۷ ژوئن ۲۰۱۹

    امضای تفاهم‌نامه با یکی از دانشگاه‌های تفلیس برای بررسی استفاده از کاردانو و آتالا (Atala) در تایید احراز هویت.

    ۱۴ ژوئن ۲۰۱۹

    ملاقات چارز هاسکینسون، بنیانگذار و مدیر پروژه کاردانو با وزیر امور مالی گرجستان.

    ۱۳ ژوئن ۲۰۱۹

    ملاقات با مسئول یکی از بزرگترین بانک‌های اروپا با هدف توسعه و بهبود سیستم مالی آنها.

    با وجود اخبار همکاری مثبتی که از ۱۳ ژوئن تا ۱۸ ژوئن توسط چارز هاسکینسون اعلام شد، قیمت توکن آدا با کاهش همراه بود و انتشار این اخبار هم نتوانست تاثیری بر روند نزولی آدا داشته باشد.

    ۲۶ می ۲۰۱۹

    بنیاد کاردانو اعلام کرد به عنوان یک عضو جدید به بنیاد تکنولوژی‌های مالی هنگ‌کنگ پیوسته است.

    به دنبال انتشار این خبر، قیمت توکن آدا در مدت ۲ روز، یک افزایش ۲۰ درصدی را تجربه کرد.

    با بررسی تاریخچه قیمتی آدا می‌توان دریافت که با طولانی شدن روند پیشرفت پروژه کاردانو، دیگر اخبار مثبت مربوط به همکاری‌ها و سایر فعالیت‌های مثبت این پروزه نمی‌تواند تاثیر چندانی بر روی قیمت آن داشته باشد، زیرا بیشتر جامعه ارزهای دیجیتال منتظر به روزرسانی‌های مربوط به تکنولوژی کاردانو و امکان ارائه هرچه سریعتر قرارادادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز بر روی پلتفرم کاردانو هستند.

    تیم فنی و اجرایی

    به دلیل شباهت‌های زیاد کاردانو به اتریوم و از آنجایی که بیشتر افراد تیم این پروژه را ژاپنی‌ها تشکیل می‌دهند، به کاردانو، اتریوم ژاپنی نیز می‌گویند.

    بنیانگذار کاردانو، چارز هاسکینسون است که از چهره‌های شناخته شده و قابل اعتماد در فضای کریپتو است. هاسکینسون که یک شخصیت علمی و دانشگاهی است کار خود را با اتریوم شروع کرد و از بنیانگذاران اولیه اتریوم و همچنین بیت‌شیرز به حساب می‌آید.

    کاردانو تنها پروژه‌ای است که تمام اعضای تیم آن را متخصصان دانشگاهی تشکیل می‌دهند و به همین دلیل می‌توان آن را یک پروژه کاملا آکادمیک، علمی و حساب‌شده در نظر گرفت.

    سه سازمان وجود دارند که با همکاری هم به توسعه کاردانو کمک می‌کنند. اولین آنها بنیاد کاردانو (Cardano Foundation) است که یک سازمان مستقل برای حمایت از جامعه کاربران کاردانو و مدیریت امور نظارتی و تجاری این پروژه است که دفتر اصلی آن در سوئیس واقع شده است.

    نهاد دومی که برای توسعه کاردانو ایجاد شده، یک شرکتی تحقیقاتی پیشگام در زمینه ارزهای دیجیتال است که بر اساس قراردادی متعهد شده تا ۲۰۲۰ به توسعه پلتفرم کاردانو کمک کند.

    و نهاد سوم، بنیاد امورگو است که مسئول سرمایه‌گذاری‌های پروژه کاردانو است.

    بنابراین سه سازمانی که با همکاری هم بر روی توسعه پروژه کاردانو کار می‌کنند، شامل، بنیاد کاردانو (Cardano Foundation)، انجمن IOHK و امورگو (Emurgo) می‌شود.

    بنیاد کاردانو

    ماموریت اصلی بنیاد کاردانو استانداردسازی، حفاظت و ترویج تکنولوژی کاردانو است. از جمله اهداف این بنیاد، مطالعه و ارائه طرح‌های پیشنهادی برای مقررات بلاک چین و ارزهای دیجیتال، بهبود، حفاظت و توسعه اکوسیستم کاردانو، آموزش و رشد و توسعه جامعهاین ارز دیجیتال است.

    بنیاد IOHK

    این بنیاد در سال ۲۰۱۵ توسط چارز هاسکینسون و جرمی وود ایجاد شد. IOHK یک شرکت مهندسی و فن‌آوری در سطح جهانی و بین‌المللی است که با هدف استفاده از روش‌های نوآورانه همتا به همتا برای ارائه خدمات و سرویس‌های مالی به ۳ میلیارد نفر از افرادی که از خدمات بانکی محرومند، ایجاد شده است. این گروه برای طراحی، ساخت و حفظ پلتفرم کاردانو تا ۲۰۲۰ متعهد شده است.

    امورگو (Emurgo)

    نقش امورگو در کاردانو، توسعه، حمایت و جذب سرمایه‌گذاران تجاری و کمک به ادغام این سرمایه‌گذارها به اکوسیستم غیرمتمرکز کاردانو است.

    امورگو مراکز تحقیقاتی و پژوهشی‌ای در نقاط کلیدی از نظر جغرافیایی از جمله فیلیپین، کره جنوبی و ویتنام تاسیس کرد و مقر اصلی پژوهش‌های خود را نیز در ژاپن قرار داد.

    پیش بینی قیمت کاردانو ۲۰۲۵

    پیش بینی قیمت کاردانو ۲۰۲۵ نشان می دهد:

    • که سکه به سمت ۱۰ دلار حرکت می کند.
    • با توجه به اینکه سکه در حال حاضر در حدود ۲ دلار در حال حرکت است .
    • ممکن است این یک پیش بینی بزرگ به نظر برسد.
    • با این حال ، فناوری زیربنایی که کاردانو از آن استفاده می کند ، به نظر می رسد که با پیشرفت ما ، پلت فرم خود را برای شرکت ها تبدیل به مکان مناسب کند.

    ادامه مقاله را در وبسایت بیت گرند مطالعه فرمایید….

    مارکت‌کپ یا ارزش کل بازار

    مارکت‌کپ پروژه که میزان سرمایه موجود در یک پروژه را نشان می‌دهد، رایج‌ترین پارامتری است که از آن برای دسته بندی ارزهای دیجیتال استفاده می‌کنند.

    کاردانو که در روزهای ابتدایی پس از لیست شدن در صرافی‌ها با مقبولیت بالایی روبه‌رو شد توانست به رتبه پنجم ارزهای دیجیتال صعود کند.

    اما از آنجایی که اجرای قراردادهای هوشمند و اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (dApp) هنوز بر بستر کاردانو فعال نشده است، کمی از پروژه‌های رقیب خود، یعنی اتریوم و ایاس عقب ماند و با از دست دادن حجم سرمایه زیادی نسبت به سایر پروژه‌ها از رتبه پنجم به رتبه یازدهم نزول کرد.

    حجم معاملات

    برای داشتن دید بهتر نسبت به حجم معاملات روزانه در کاردانو بهتر است به جای حجم معاملات آن در یک روز، حجم معاملات روزانه آن را در مدت یک ماه زیر ذره بین قرار دهیم و میانگین این پارامتر را در سی روز حساب کنیم.

    بالا بودن حجم معاملات در یک ارز به صورت ادامه دار در یک بازه زمانی طولانی نشانه فعالیت زیاد خریداران و فروشندگان در آن ارز و در نتیجه افزایش قیمت آن خواهد بود.

    با توجه به شکل زیر می‌توان دریافت که در روزهایی که افزایش مارکت کپ با افزایش حجم معاملات روزانه همراه نبوده، افزایش مارکت کپ و به تبع آن قیمت ادامه دار نبوده و خیلی زود متوقف شده است.

    همانطور که در شکل بالا نیز مشخص است، حجم معاملات ۲۴ ساعته در کاردانو از ۸ ژوئن تا ۷ جولای ۲۰۱۹ بین ۱۱۴ میلیون دلار تا ۳۴۰ میلیون دلار متغییر بوده است که این بازه تغییرات ۲۲۶ میلیون دلاری می‌تواند نشانه‌ای از اخبار مختلفی که در ماه‌های ژوئن و جولای در رابطه با کاردانو منتشر شد، باشد.

    نکته مهم دیگری که می‌توانیم از حجم معاملات روزانه تشخیص دهیم این است که در مواقعی که در چند روز متوالی افزایش چشمگیری در حجم معاملات روزانه اتفاق می‌افتد اما مارکت‌کپ و قیمت تغییری نمی‌کند، نشانه‌ای از این است که خریداران زیادی اقدام به جمع‌آوری آن ارز کرده‌اند و اگر سایر پارامترها هم تایید کنند، احتمال شروع یک روند صعودی بسیار زیاد خواهد بود.

    ارزش تراکنش‌های انجام شده در شبکه کاردانو

    علاوه بر حجم معاملات انجام شده در صرافی‌ها، پارامتر دیگری وجود دارد که ارزش تراکنش‌ها در شبکه کاردانو را بر حسب دلار مشخص می‌کند و اهمیت بیشتری نسبت به حجم معاملات صرافی‌ها دارد. زیرا ارزش تراکنش‌های انجام شده در شبکه بلاک چین یک ارز دیجیتال بسیار بهتر می‌تواند فعالیت کاربران آن پروژه را نشان دهد. به علاوه اینکه درصد زیادی از حجم معاملات ثبت شده در صرافی‌ها نامعتبر و جعلی است و اطلاعات حاصل از آنها قابل اتکا نیست. اما ارزش تراکنش‌های ثبت شده در شبکه بلاک چین پروژه معتبر است و نمی‌تواند دستکاری شود.

    با مراجعه به تاریخچه حجم تراکنش‌های انجام شده در شبکه کاردانو در چند ماه اخیر می‌توان دید که ارزش دلاری تراکنش‌های انجام شده در شبکه کاردانو در بازه‌های زمانی مختلف نوسانات شدیدی داشته است.

    ارزش تراکنش‌های انجام شده در شبکه کاردانو بر حسب دلار در روزهای مختلف

    برای درک بهتر ارتباط ارزش تراکنش‌های انجام شده در شبکه کاردانو بر روی قیمت، می‌توان هر دو نمودار را باهم رسم کرد.

    ارتباط بین قیمت و ارزش تراکنش‌های انجام شده در شبکه کاردانو

    همانطور که در نمودار بالا مشخص است، روند کلی قیمت و ارزش تراکنش‌های انجام شده در شبکه کاردانو، تا حدی متناسب است و با دانستن ارزش تراکنش‌های انجام شده در شبکه کاردانو در هر روز در کنار سایر پارامترها می‌توان آینده قیمتی ارز دیجیتال آدا (ADA) را پیش‌بینی کرد.

    بررسی پارامتر NVT

    این پارامتر، کل ارزش یک شبکه یا همان مارکت‌کپ نسبت به ارزش تراکنش‌های انجام شده در شبکه کاردانو را در بازه‌های زمانی مختلف بررسی می‌کند.

    پارامتر NVT از تقسیم کل حجم سرمایه موجود در پروژه بر تراکنش‌های روزانه انجام شده در شبکه آن پروژه بدست می‌آید و مشابه پارامتر PE که در بازار سهام مورد استفاده قرار می‌گیرد، است.

    وقتی NVT پروژه‌ای بالا باشد، نشان می‌دهد که ارزش شبکه آن بر ارزش مقدار تراکنش‌های انجام شده در شبکه آن پیش گرفته است. چنین شرایطی زمانی اتفاق می‌افتد که سرمایه‌گذاران بیشتر تمایل دارند.

    به عنوان سرمایه‌گذاری بلند مدت به این ارز دیجیتال نگاه کرده و آن را نگهداری یا به اصطلاح هودل کنند.

    اما کم شدن مقدار پارامتر NVT ، یا به عبارتی افزایش ارزش تراکنش‌های انجام شده می‌تواند اینگونه تلقی شود که احتمالا اتفاقاتی در مورد پروژه در حال وقوع است که منجر به ایجاد هیجان در جامعه آن پروژه و در نهایت افزایش حجم تراکنش‌های انجام شده در شبکه شده است.

    اما نمودار NVT را هم می‌توان با تقسیم ارزش بازار یا مارکت‌کپ بیت کوین در هر روز بر کل ارزش دلاری توکن‎های مبادله شده در شبکه کاردانو بدست آورد. در شکل زیر نمودار NVT با همان تعریفی که مقدار آن را برای یک روز حساب کردیم، قابل مشاهده است.

     

    نام صرافی آموزش ثبت نام IP خارج ایران لینک ثبت نام

    کوینکس

    آموزش ثبت نام فعلا نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد
    هات بیتهات بیت آموزش ثبت نام فعلا نیاز ندارد ثبت نام با تخفیف کارمزد

     

    کوکوین

    آموزش ثبت نام نیاز دارد

    بای بیت

    آموزش ثبت نام نیاز دارد ثبت نام با تخفیف کارمزد

    نوبیتکس

    آموزش ثبت نام نیاز ندارد

    والکس

    آموزش ثبت نام نیاز ندارد

    اوکی اکسچنج

    آموزش ثبت نام نیاز ندارد

    تبدیل

    آموزش ثبت نام نیاز ندارد

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    2 دیدگاه برای “کاردانو(ADA) چیست؟

    1. اشتراک‌ها: آموزش ثبت نام در صرافی کوکوین - ریبیز

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *