تحلیل فاندامنتال استلار

استلار
  • تحلیل فاندامنتال ارز استلار ، استلار پروژه‌ای است که از ابتدا با هدف امکان انجام مبادلات و تراکنش‌های برون مرزی با سرعت بالا، هزینه پایین و با هر جفت ارزی ایجاد شد. در واقع ایده اصلی آن این بود که با استفاده از استلار، همه شهروندان و نهادهای مختلف در سراسر دنیا (حتی کشورهای فقیر و جهان سوم) بتوانند پول را در سطح بین‌المللی، بدون هیچ کارمزدی و در چند ثانیه جابجا کنند.

    لومن ارز دیجیتالی است که توسط تکنولوژی استلار پشتیبانی می‌شود و واحد اختصاری آن XLM است. این پروژه ارز دیجیتال، از زمان ایجادش تاکنون عملکرد بسیار خوبی داشته است و در حال حاضر نیز در بین ۱۰ ارز دیجیتال برتر از نظر حجم سرمایه موجود در آن، قرار دارد.

    تحلیل فاندامنتال ارز استلار

    تاریخچه

    استلار در اوایل سال ۲۰۱۴ توسط جد مک‌کالب (Jed McCaleb) و جویس کیم (Joyce Kim) با ایجاد یک هارد‌فورک از پروژه ریپل ایجاد شد. پس از ایجاد تغییرات اندکی در کدهای مهم توافق جمعی ریپل، شبکه‌ی فورک شده با عنوان استلار شکل گرفت.

    در همین زمان بود که جویس کیم ادعا کرد در پروتکل اولیه ریپل نقص وجود دارد (این بیانیه در پستی در وبلاگ رسمی آزمایشگاه‌های ریپل، توسط استیفن توماس مورد بحث و جدل قرار گرفت).

    در پی چالش‌ و بحث‌های ایجاد شده در مورد پروتکل ریپل، استلار شکل گرفت و در واقع یک نسخه به روز رسانی شده از پروتکل ریپل با یک الگوریتم جدید توافق جمعی، تحت عنوان استلار ایجاد شد.

    هدف اصلی این پلتفرم جدید، اتصال و ایجاد ارتباط بین افراد، سیستم‌های پرداختی و بانک‌ها در سرتاسر جهان بود.

    وایت‌پیپر(Whitepaper) و کد جدید نسخه به‌روز رسانی شده ریپل که تحت عنوان استلار شروع به کار کرده بود در آوریل ۲۰۱۵ منتشر شد و شبکه استلار در نوامبر همان سال به طور رسمی شروع به کار کرد.

    در نهایت استلار در سال ۲۰۱۴ با ۱۰۰ میلیارد واحد از ارز دیجیتال خود شروع به کار کرد و نام ارز دیجیتال شبکه استلار با توجه به تغییراتی که در سال ۲۰۱۵ روی شبکه آن انجام شد از استلار به لومن(XLM) تغییر یافت.

    قیمت استلار

    ارز دیجیتال استلار یکی دیگر از انواع رمز ارزها است که باید حتماً آن را نیز بشناسید. هر چند تعداد ارزهای دیجیتال در سال‌های گذشته رو به فزونی گذاشته و اکنون تعداد قابل‌توجهی از آن در بازار موجود است، اما سرمایه‌گذاری روی همه‌ی آن‌ها کار عاقلانه‌ای نیست. در این میان برخی از رمز ارزها با امکانات بهتر و امنیت بیشتر توانسته‌اند خود را از سایرین متمایز کنند. ارز دیجیتال استلار نیز یکی از این دسته‌ها می‌باشد که در این مقاله قصد داریم به معرفی آن بپردازیم.

    ارز دیجیتال استلار

    1. استلار یک شبکه‌ همتا به همتاست که همانند بیت کوین، غیرمتمرکز است. استلار نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال، از تکنولوژی بلاک چین استفاده می‌کند. در این شبکه‌ی غیرمتمرکز، هیچ نهادی مرکزی و تصمیم گیرنده‌ای وجود ندارد. تمام جزئیات تراکنش‌ها در استلار، بر روی بلاک چین آن به‌عنوان یک دفترکل عمومی ذخیره می‌شوند و هر کسی قادر است این دفتر کل و جزئیات تراکنش‌ها را مشاهده کند. در شبکه استلار، اطلاعات به‌جای اینکه در یک منبع متمرکز (مانند یک بانک) جمع‌آوری شوند، بین گره‌‌هایی به‌ هم‌ پیوسته (سرورها) توزیع می‌شوند. کلیه تصمیمات و تأییدهای صورت گرفته در این شبکه از طریق پروتکل اجماع استلار انجام می‌شوند. مدت زمان رسیدن به این اجماع، ۳ الی ۵ ثانیه است. برخلاف شبکه بیت کوین، استلار از سیستم اثبات کار یا همان Proof of Work استفاده نمی‌کند و در عوض تراکنش‌هایش از طریق پروتکل توافقی استلار (SCP) انجام می‌شوند. در بیت کوین، ماینرها برای تائید تراکنش‌ها با یکدیگر همکاری می‌کنند؛ اما در این ارز دیجیتال گره‌های مورد اعتماد که به گره‌های تائید (سرورها) معروف‌اند و Stellar Core را اجرا می‌کنند، وظیفه‌ی تائید تراکنش‌ها را بر عهده دارند. (Stellar Core نرم‌افزاری است که گره‌ها بر روی شبکه از آن استفاده می‌کنند تا به اجماع و تراکنش‌های معتبر برسند.

     

    شبکه استلار چگونه کار می‌کند؟

    ارز استلار

    مرحله تأیید تراکنش در شبکه استلار

    برای درک بهتر نحوه کار شبکه پرداخت استلار، بیایید مثالی بزنیم. جانت در آمریکا و کیث در انگلیس زندگی می‌کند. جانت می‌خواهد پنج‌هزار دلار را پس از تبدیل به پوند استرلینگ (GBP) به کیث بفرستد. این انتقال در شبکه استلار چگونه صورت می‌گیرد؟ بیایید فرض کنیم جانت حسابی در بانک آمریکایی A و کیث حسابی در بانک انگلیسی B دارد. هر دو بانک‌ ازطریق شبکه استلار به‌هم متصل هستند و اصطلاحا Anchor یا نقطه اتصال هستند. فرایند این انتقال بدین‌صورت انجام می‌‎گیرد:

    جانت پنج‌هزار دلار را می‌فرستد. تأیید تراکنش در چند ثانیه به بانک B فرستاده می‌شود تا کیث آن را قبول کند. به‌محض آنکه بانک A تأییدیه را از بانک B دریافت کرد، مبلغ از حساب جانت کسر می‌شود. دلارهای جانت به استخر نقدینگی بانک A و سپس به شکل کوین بومی شبکه استلار به نام لومنز (XLM) در شبکه استلار منتقل می‌شود. درادامه، شبکه به‌دنبال بهترین نرخ تبدیل XLM به پوند برای تبدیل می‌گردد و درنهایت، پول بانک B منتقل و به حساب کیث اضافه می‌شود.

    Anchors در شبکه استلار به چه معنا است؟

    در شبکه استلار، انکرز (Anchors) یا نقاط اتصال نهادهایی هستند که واریزی‌ها را نگه‌داری و برحسب نیاز اعتبار صادر می‌کنند؛ یعنی پولی را به حسابی می‌افزایند. نقطه اتصال مانند پلی بین ارزهای مختلف در شبکه استلار هستند. تمامی تراکنش‌های انجام‌گرفته در استلار به‌غیر از تراکنش‌های مربوط به رمزارز XLM ازطریق نقاط اتصال صادر می‌شود. شبکه استلار به‌شدت به انکرها وابسته است. افراد برای نگه‌داری مبالغ واریزی و انتقال پول باید به انکرها اعتماد کنند.

    امنیت شبکه استلار چگونه تأمین می‌شود؟

    همانند هر پلتفرم بلاک چین دیگر، تراکنش‌ها در شبکه استلار به دفترکلی (لجر) عمومی و توزیع‌شده اضافه می‌شود. استلار از الگوریتم اجتماعی برمبنای «توافق فدراتیو بیزانس (FBA)» ساخته شده است و «پروتکل اجماع استلار (SCP)» نامیده می‌شود.

    SCP تراکنش‌های سریع را با کارمزد ناچیز امکان‌پذیر می‌کند و اجماع در شبکه استلار، تنها در چند ثانیه صورت می‌گیرد. هر شرکت‌کننده که یک گره نامیده می‌شود، تراکنش‌ها را در دفترکل جهانی اضافه و ریزشبکه‌ای از شرکت‌کنندگان معتمد خود را انتخاب می‌کند. این ریزشبکه‌ها قطعات کوورم (Quorum Slices) نامیده می‌شود. زمانی‌که این قطعات کوورم هم‌پوشانی داشته باشند، شبکه گسترده استلار می‌تواند به‌سرعت به اجماع برسد و تراکنش‌های تأیید‌شده را به دفترکل اجازه کنند.

    در سیستم FBA، مشارکت‌کنندگان به ریزشبکه‌هایی تقسیم شده‌اند. هر گره در چنین ریزشبکه‌ای، مشارکت‌کننده‌های حیاتی خود را می‌شناسد. زمانی‌که تراکنشی شروع می‌شود، گره منتظر مشارکت‌کنندگانِ ریزشبکه خود می‌ماند تا قبل از انجام تراکنش، روی آن توافق کنند. به‌همین‌ترتیب، سایر مشارکت‌کنندگان نیز تا وقتی اعضا حیاتی‌شان به‌توافق نرسند، با تراکنش موافقت نمی‌کنند.

    درنهایت، تعدادی کافی از مشارکت‌کنندگان در شبکه تراکنش را قبول می‌کنند و این کار حمله هکرها و بازگردانی تراکنش را غیرممکن می‌کند؛ بنابراین، اجماع FBA از امنیت شبکه‌ای مالی و یکپارچگی آن که روی شبکه استلار به‌اجرا درمی‌آید، مطمئن می‌شود.

    صرافی‌های غیرمتمرکز در استلار چیست؟

    برای درک مفهوم صرافی غیرمتمرکز، باید «پیشنهادها» را بشناسیم. در استلار، پیشنهاد (Offer) تعهدی عمومی برای تبدیل ارزی خاص به‌ازای مبلغی از‌پیش‌تعیین‌شده است. بنابراین، شبکه استلار به بازاری برای تسهیل خریدوفروش ارزهای مختلف تبدیل می‌شود. تمامی پیشنهادها در استلار مانند «دفتر سفارش» هستند. شبکه برای هر جفت ارز دفتر سفارشی دارد. برای مثال، دفتر سفارشی برای تبدیل دلار به پوند یا بیت کوین به توکن بیت استمپ وجود دارد. برای آشنایی بیشتر با صرافی غیرمتمرکز به این مقاله در زومیت مراجعه کنید:

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

    تراکنش‌های چندارزی در شبکه استلار

    رمز ارز استلار

    یکی از ویژگی‌های مهم استلار، تراکنش‌های چندارزی است. برای مثال، مقداری یورو دارید و می‌خواهید آن را در قالب دلار به دوستی در ایالات متحده انتقال دهید. صرافی غیرمتمرکز ارزهای خارجی یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد در استلار است. تبدیل ارز در استلار می‌تواند ازطریق یکی از راه‌های زیر انجام شود:

    • صرافی مستقیم

      شبکه استلار می‌توانددر مبادلات دلار و یورو جست‌وجو کند و ببیند آیا کسی حاضر است یورو را به‌ازای دلار بخرد یا خیر. اگر فروشنده‌ای پیدا شد، تراکنش به‌سرعت انجام می‌گیرد.

    • صرافی غیرمستقیم

      شبکه استلار می‌توند در بین افرادی جست‌وجو کند که حاضرند دلار را در ازای XLM تبدیل کنند. در این حالت، شبکه فردی را خواهد یافت که به‌دنبال XLM می‌گردد و در ازای آن XLM پرداخت می‌کند و معامله تبدیل اولیه ما را انجام خواهد داد.

    • زنجیره تبادلاگر هیچ‌کدام از حالت‌های قبل دردسترس نبودند، شبکه وارد زنجیره‌ای از تبادل‌ها می‌شود. برای مثال دلار و یورو، سپس یورو و بیت کوین، درادامه بیت کوین و XLM و درنهایت XLM و یورو.

    فرمت آدرس استلار

    پروتکل استلار این امکان را می‌دهد که کلید عمومی خود را (‌برای مثال …GCCVPYFOHY7ZB7557 ) به آدرسی شبیه به ایمیل همانند‌سازی کنید. فرمت این آدرس‌ها به‌صورت yourname*domain.com است.

    آدرس‌های استلار شامل دو قسمت است: نام کاربری و دامنه. این دو بخش با علامت * از هم جدا می‌شود. برای مثال: yoda*lumenauts.com. در این مثال، یودا نام کاربری و lumenauts.com دامنه است. نام کابری محدودیت استفاده از کاراکترهای UTF-8 چاپی دارد.

    هنگام ارسال لومنز، به‌جای وارد‌کردن آدرسی که شامل اعداد و حروف تصادفی است و اغلب باعث ایجاد اشتباه می‌شود، می‌توان از این فرمت آدرس نام کاربری و دامنه استفاده کرد. نرم‌افزار کلاینت استلار خود این آدرس‌های ایمیل مانند را به آدرس‌های مرسوم تبدیل می‌کند.

    مرورگر بلاک چین استلار

    مرورگر بلاک چین به کاربران امکان می‌دهد تا درباره بلاک‌های استخراج‌شده و تراکنش‌هایی جست‌وجو کنند که اخیرا روی بلاک چین انجام شده است. مهم‌ترین ویژگی مرورگر بلاک چین برای کاربران پیگیری تراکنش‌ها است. از این لینک می‌توان به مرورگر بلاک چین استلار دسترسی پیدا کرد و با ورود آدرس والت خود وضعیت تراکنش‌های انجام‌شده را مشاهده کرد.

    توکن لومنز (XLM) چیست؟

    توکن لومنز

    کوین بومی شبکه استلار لومنز (Lumens) نام دارد و با نماد XLM مبادله می‌شود. افراد اغلب لومنز را استلار می‌نامند؛ همان‌گونه که XRP را ریپل و اتر را اتریوم می‌نامند. در تمامی این موارد، آن‌ها نام به‌جای نام توکن، از نام شرکت سازنده‌اش استفاده می‌کنند. گفتنی است از XLM برای پرداخت کارمزد تراکنش‌ها در شبکه استلار استفاده می‌شود.

    کارمزد پایه در شبکه استلار چقدر است؟

    کارمزد پایه‌ برای تراکنش در شبکه استلار معادل ۰٫۰۰۰۱ XLM است که فرستنده تراکنش باید آن را بپردازد. این مقدار ناچیز کارمزد برای کسب سود نیست و راهی برای جلوگیری از فعالیت‌های مخرب در شبکه (مانند وقوع حملات DoS) است. مقدار کارمزد را دفترکل جمع‌آوری و دوباره ازطریق فرایند تورم توزیع می‌کند.

    استخراج  و موجودی استلار لومنز

    XLM استخراج‌کردنی نیست و به‌جای آن موجودی لومنز در کنترل بنیاد استلار است. در ابتدا، صدمیلیارد لومنز با تورم سالانه ۱ درصد به‌مدت پنج سال تولید شده بود؛ اما بعدها جامعه استلار ضد آن رأی‌گیری کرد. بنیاد استلار به گفته جامعه استلار توجه کرد و مقدار موجودی استلار را به پنجاه‌میلیارد کاهش داد. از این مقدار بیست‌میلیون کوین در گردش است و بقیه را بنیاد استلار برای اهداف توسعه ذخیره کرده است. ازآنجاکه ماینینگی در استلار وجود ندارد، تراکنش‌های XLM ازطریق پروتکل اجماع بین حساب‌ها انجام می‌گیرد.

    قیمت استلار لومنز (XLM) چقدر است و آن را از کجا به‌دست بیاوریم؟

    راه‌های متعددی برای مشاهده قیمت لحظه‌ای استلار وجود دارد که درادامه، به چند نمونه از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

    • عبارت «stellar price» را در گوگل جست‌وجو کنید.
    • از وب‌سایت کوین‌مارکت‌کپ یا کوین‌گکو، قیمت استلار (XLM) و سایر رمزارزها را به‌همراه چارت مشاهده کنید.

    کیف‌ پول استلار

    هر آدرس استلار همیشه باید حاوی حداقل یک XLM باشد. این مقدار قبلا بیست XLM بود؛ ولی بعدها به یک XLM کاهش یافت. درادامه به برخی از ولت‌های پیشنهادی وب‌سایت رسمی استلار اشاره می‌کنیم:

    • ولت سخت‌افزاری استلار: این نوع کیف‌پول کلیدهای خصوصی را در دستگاهی سخت‌افزاری ذخیره می‌کند. ولت سخت‌افزاری بدین‌دلیل که نیازی ندارد به‌طوردائم به اینترنت متصل شود، بیشترین امنیت را در بین انواع کیف‌پول‌ها دارد. از‌جمله کیف‌پول‌های سخت‌افزاری معروف «لجر» و «تروز» را می‌توان نام برد.
    • ولت‌های دانلود‌شدنی استلار: این نوع کیف‌پول کلیدهای خصوصی را در اپلیکیشنی روی موبایل یا دستگاهی دسکتاپ ذخیره می‌‎کند. ولت‌های دانلودشدنی استلار به‌دلیل اتصال مداوم دستگاه به اینترنت برای نگه‌داری طولانی‌مدت رمزارز پیشنهاد نمی‌شود و برای خرید‌و‌فروش‌های روزانه کاربرد دارد. از‌جمله این ولت‌ها می‌توان به Keybase و Solar Wallet و Lobstr اشاره کرد. از دیگر ولت‌های استلار می‌توان به گواردا و اتومیک اشاره کرد.

    رقبای اصلی

    رقبای استلار

    نگاهی به سه رقیب جدی استلار از نظر تکنولوژی، کاربرد و اهداف می‌پردازیم:  

    ریپل-استلار

    پروژه ارز دیجیتالی که بیشترین شباهت را به پروژه استلار داشته باشد، بدون شک ریپل است.

    اگرچه XRP معمولاً به عنوان ریپل شناخته می‌شود، اما تفاوت‌های اساسی باهم دارند. ریپل یک شرکت آمریکایی است که یک شبکه پرداخت سریع و مقرون به صرفه برای تراکنش‌ها و معاملات برون مرزی ارائه می‌دهد. XRP یک ارز دیجیتال شبکه ریپل است که در شبکه جهانی ریپل به عنوان پلی بین ارزهای رایج سنتی و ارزهای رمزنگاری شده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    ریپل امکان انجام تراکنش‌هایی با زمان پردازش ۴ ثانیه‌ای، کارمزدی برابر با ۰.۰۰۰۱ XRP برای هر تراکنش و قابلیت انجام ۱,۵۰۰ تراکنش در ثانیه را فراهم می‌کند.

    از آنجایی که بنیانگذار استلار همان بنیانگذار ریپل بود که در سال ۲۰۱۳ پروژه ریپل را به دلیل اختلاف نظرهای ایدئولوژیکی که داشت رها کرد و استلار را در سال ۲۰۱۴ تاسیس کرد، این دو پروژه شباهت‌های زیادی به یکدیگر دارند.

    استلار در ابتدا از کدهای ریپل استفاده می‌کرد، اما در حال حاضر کدهای این دو پروژه کاملاً متفاوت هستند.

    از آنجایی که هر دو پروژه ریپل و استلار جزء ده پروژه برتر از نظر حجم سرمایه هستند، به عنوان دو دشمن اساسی برای هم خوانده می‌شوند.

    اما ذکر این نکته نیز ضروری است که اهداف و برنامه‌هایی که این دو پرژه تا به امروز برای خود در نظر گرفته‌اند، کاملاً متفاوت بوده‌است. مهم‌ترین هدفی که استلار در جهت آن حرکت می‌کند، گسترش دسترسی به خدمات مالی با کارمزدهای بسیار پایین است، در حالی که ریپل بر روی برقراری و گسترده‌تر کردن انجام تراکنش‌های مالی بین بانک‌ها و مؤسسات مالی بزرگ، تمرکز دارد.

    هرچند ساخت کیف پول در استلار نیز کارمزد دارد و مانند بیت کوین و بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر رایگان نیست، اما کارمزد آن در مقایسه با ریپل خیلی کمتر است. این کارمزد ناچیز برای این تعبیه شده که از ایجاد تعداد زیادی آدرس جلوگیری شود.

    مقدار کارمزد در ساخت کیف پول استلار ۱ لومن (Lumen) است. با وجود تمام تفاوت‌های اساسی بین این دو پروژه، شباهت‌هایی که بین اصول اولیه و ساختار این دو پروژه وجود دارد، آنها را به دو رقیب اصلی برای یکدگیر تبدیل کرده است.

    امیسه‌گو-استلار

    هدف امیسه‌گو، تسهیل معاملات و تراکنش‌ها بین درگاه‌های پرداخت و مؤسسات مالی مختلف است که از این جهت می‌تواند به عنوان یک جایگزین برای استلار در نظر گرفته شود.

    اتریوماستلار

    بر خلاف دو پروژه ریپل و امیسه‌گو، اتریوم روی مکانیسم‌های پرداخت برون‌مرزی و مختل کردن سیستم‌های مالی سنتی جهان تمرکزی ندارد. در عوض، اتریوم یک پلتفرم برای ایجاد و بکارگیری برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) می‌باشد.

    شبکه استلار نیز با ارائه قراردادهای هوشمند با هدف توسعه راه‌حل‌های موجود، می‌تواند به عنوان یک رقیب جدی برای اتریوم در این زمینه در نظر گرفته شود.

    آینده استلار (XLM)

    تمرکز اصلی استلار بر اقتصادهای در‌حال‌توسعه و ارائه خدمات حواله و وام بانکی به مناطقی است که خارج از محدوده‌ خدمات بانکی قرار دارند. استلار از سازمان‌ها و افرادی که از این شبکه استفاده می‌کنند، هزینه‌ای دریافت نمی‌کند و درکنار آن، زمان انتقال پول را تا حد چند ثانیه کاهش می‌دهد.

    استلار از مدل صرافی توزیع‌شده استفاده می‌کند. این مدل به کاربران امکان انجام پرداخت با ارزی خاص با وجود داشتن ارزی دیگر را می‌دهد. در این حالت، شبکه به‌طورخودکار تبدیل فارکس را انجام می‌دهد. دریافت‌کننده نیز می‌تواند ارز معادل را ازطریق مؤسسه‌های همکار مانند بانک‌ها دریافت کند.

    هرچند تکنولوژی استلار مانند بیت کوین کار می‌کند، ویژگی متمایزکننده آن پروتکل اجماع است. استلار کنونی حاصل فورکی در سال ۲۰۱۴ است که باعث ایجاد پروتکل اجماع استلار (SCP) و تبدیل‌ آن به سیستمی متن‌باز شد. در این پروتکل، فرایند تأیید تراکنش به تعدادی از گره‌های مطمئن محدود می‌شود و دیگر درمعرض شبکه‌ای گسترده از گره‌ها قرار ندارد.

    هر گره به‌نوبه خود مجموعه‌ای از گره‌های مطمئن را انتخاب می‌کند و تراکنش زمانی تأیید می‌شود که تمامی گره‌های این گروه منتخب درباره درستی آن به‌توافق برسند. این چرخه کوتاه‌شده‌ باعث تأیید سریع‌تر تراکنش‌ها و کاهش کارمزدها می‌شود.

    آیا سرمایه‌گذاری در استلار ارزش دارد؟

    قیمت رمزارزها می‌تواند به‌شدت نوسانی باشد و از‌دست‌دادن سرمایه به‌آسانی اتفاق می‌افتد. تا وقتی کاملا تحقیق نکرده‌اید، نباید در استلار لومنز یا هیچ رمزارزی دیگر سرمایه‌گذاری کنید. مهم‌تر از همه اینکه هیچ‌گاه آن‌قدر سرمایه‌گذاری نکنید که از عهده تقبل ضرر آن برنیایید.

    با‌‌‌توجه‌‌‌به موجودی زیاد استلار لومنز و قیمت اندک هر کوین XLM و این واقعیت که این رمزارز ذخیره ارزش نیست، انتخاب آن برای سرمایه‌گذاری در‌مقایسه‌با بیت کوین یا اتریوم ممکن است شک‌برانگیز باشد؛ اما اگر افراد بیشتری در سرتاسر جهان از لومنز استفاده کنند، داستان فرق خواهد کرد.

    انتقال پول‌های فیات فرایندی گران‌قیمت و زمان‌بر است و استلار این فرایند را ارزان و سریع می‌کند. از XLM برای پرداخت کارمزد تراکنش‌ها و مدیریت حساب‌ها در شبکه استلار استفاده می‌شود؛ در‌نتیجه افزایش استفاده از شبکه باعث افزایش قیمت این رمزارز خواهد شد.

    تیم فنی و اجرایی

    جد مک‌کالب (Jed McCaleb)

    جد مک‌کالب یکی از موسسان اولیه ریپل و همچنین موسس اولین صرافی بیت‌کوین با نام Mt. Gox بود. او هم‌ اکنون به عنوان بنیانگذار استلار و یکی از اعضای اصلی تیم استلار در بخش توسعه تیم، فعالیت می‌کند.

    بارتک نووتارسکی (Bartek Nowotarski)

    بارتک نووتارسکی از مهندسان توسعه‌دهنده تیم استلار است. بارتک قبل از پیوستن به تیم استلار به عنوان اعضای اصلی توسعه‌دهنده و همچنین مشاور امنیتی در سایت‌های پرطرفداری مانند فیس‌بوک و یاهو فعالیت داشته است.

    مشاوران پروژه استلار

    مشاوران پروژه استلار

    پاتریک کالیسون (Patrick Collison)

    پاتریک بنیانگذار و مؤسس کمپانی استریپ است. وی علاقه‌مند به زیرساخت‌ها و تکنولوژی‌های توزیع‌شده و غیرمتمرکز است و اولین بیت‌کوین خود را در سال ۲۰۱۱ خریداری کرده است.

    گرک استین (Greg Stein)

    گرک به عنوان برنامه‌نویس، مشاور و سخنران در حوزه نرم‌افزارهای منبع‌باز فعالیت می‌کند. وی در راه‌اندازی پلتفرم منبع‌باز گوگل نقش مهمی داشته است.

    ارز دیجیتال استلار جزو رمزارزهای قدیمی‌ بازار ارزهای دیجیتال است. استلار در سال ۲۰۱۴ وارد بازار ارزهای دیجیتال شد. قیمت استلار در زمان عرضه اولیه‌اش حدود ۰٫۰۰۲۵ دلار بود. اواخر سال ۲۰۱۴ قیمت استلار به قله قیمتی ۰٫۰۰۶۲ دلار یعنی تقریباً ۲٫۵ برابر قیمت عرضه اولیه‌اش رسید اما با شروع سال ۲۰۱۵ قیمت توکن XLM در یک روند نزولی قیمت قرار گرفت. این روند نزولی قیمت استلار تا ماه می سال ۲۰۱۶ با نوساناتی صعودی و نزولی در این میان ادامه داشت، تا آنجا که قیمت ارز دیجیتال Stellar در ماه می ۲۰۱۶ به کف قیمتی ۰٫۰۰۱۴ رسید؛ یعنی تقریباً نصف قیمت عرضه اولیه‌اش. بعد از دیدین این کف قیمتی، استلار با یک شیب بسیار کند تا آپریل ۲۰۱۷ به حدود ۰٫۰۰۴۸ دلار رسیده بود. اما ناگهان در ماه می سال ۲۰۱۷ قیمت توکن لومن استلار با یک صعود ناگهانی به عدد ۰٫۰۶ دلار رسید؛ یعنی در کمتر از یک ماه قیمت Stellar بیش از ۱۲ برابر شد. بعد از این دوباره با شیب تند قیمت توکن XLM تا عدد ۰٫۰۱۳ دلار کاهش پیدا کرد اما پس از این دوباره شیب صعودی قیمت رمزارز استلار شروع شد و در ژانویه سال ۲۰۱۸ قله قیمتی ۰٫۸۹ دلار را مشاهده کرد. پس از این قله قیمتی، روند نزولی قیمت توکن XLM شروع شد و استلار دوباره در مارچ ۲۰۲۰ عدد ۰٫۰۳۵ دلار را مشاهده کرد. در اواخر سال ۲۰۲۰ و با رشد بازار ارزهای دیجیتال قیمت Stellar نیز رشد خود را شروع کرد و با نوساناتی در مسیر ماه می ۲۰۲۱ قیمت ۰٫۷۳ را مشاهده کرد؛ هر چند نتوانست از قله قیمت خود در سال ۲۰۱۸ عبور کند.

    بررسی پارامتر NVT

    این پارامتر، کل ارزش یک شبکه یا همان مارکت‌کپ نسبت به ارزش تراکنش‌های انجام شده در شبکه استلار را در بازه‌های زمانی مختلف بررسی می‌کند. پارامتر NVT از تقسیم کل حجم سرمایه موجود در پروژه بر تراکنش‌های روزانه انجام شده در شبکه آن پروژه بدست می‌آید و مشابه پارامتر PE که در بازار سهام مورد استفاده قرار می‌گیرد، است

    تحلیل فاندامنتال استلار؛ بررسی عوامل بنیادین موثر در قیمت
    مقدار بدست آمده برای پارامتر NVT که در روز ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۹ محاسبه شده، نشان می‌دهد از کل ارزش سرمایه موجود در این پروژه، تنها با ۳ درصد از آن در یک روز در شبکه استلار تراکنش انجام شده که درصد پایینی است و نشان می‌دهد بیشتر افراد به ارز دیجیتال استلار لومن به عنوان ذخیره‌ای با ارزش نگاه می‌کنند نه روشی برای پرداخت.

    میزان به صرفه بودن استخراج

    شبکه استلار غیرمتمرکز است اما مانند ریپل و برخلاف بیت کوین روی بلاک چین فعالیت نمی‌کند. ارز شبکه استلار یا همان لومن قابل استخراج نیست و توسط شرکت مقدار مشخصی از آن ایجاد شده است.

    بنابراین، استخراج و به صرفه بودن یا نبودن، اصلا برای استلار مطرح نمی‌شود.

    نرخ بازگشت سرمایه (ROI)

    پارامتر ROI یا نرخ بازگشت سرمایه، نشان‌دهنده میزان رشد قیمت یک ارز دیجیتال از ابتدای راه‌اندازی تا زمان بررسی این پارامتر است.

    مقدار این پارامتر برای استلار در سایت کوین‌مارکت‌کپ با در نظر گرفتن قیمت اولیه ۰.۰۰۲۹۷۶ دلار در تاریخ ۵ آگوست ۲۰۱۴، ۲,۸۷۷% محاسبه شده است. یعنی اگر در آگوست ۲۰۱۴، ۱ میلیون تومان بر روی پروژه استلار سرمایه‌گذاری می‌کردیم، الان سرمایه‌مان تبدیل به ۲۹ میلیون و ۷۷۰ هزار تومان شده بود.

    یعنی ۲۹ برابر شدن سرمایه در مدت ۵ سال!

    جمع بندی

    با وجود حجم سرمایه‌ای که در حال حاضر در استلار وجود دارد، همکاری آن با کمپانی‌های بزرگی از جمله IBM و برنامه‌هایی از جمله پیاده سازی شبکه لایتنینگ، راه‌اندازی صرافی غیرمتمرکز در پلتفرم استلار و..، که تیم استلار قرار است در سال ۲۰۱۹ به اتمام برساند و همچنین احتمال لیست شدن استلار در صرافی بزرگ کوین‌بیس تا پایان ۲۰۱۹، احتمال می‌رود ارز دیجیتال این پروژه رشد خوبی را تا آخر سال ۲۰۱۹ تجربه کند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *